Ce sunt rafturile gravitaționale și cum eficientizează depozitarea mărfurilor în depozite?

Una dintre soluțiile inovatoare care pot fi alese pentru o depozitare eficientă a mărfurilor în depozite și alte spații industriale este reprezentată de rafturile gravitaționale. Proiectate pentru a folosi principiul gravitației – așa cum arată și denumirea, rafturile asigură manipularea și accesibilitatea mai ușoară a produselor. Despre ce sunt rafturile gravitaționale, cum funcționează, dar și de ce să le cumperi vei descoperi mai multe din acest articol.

Ce sunt și cum funcționează rafturile gravitaționale?

Cunoscute și sub denumirea de rafturi cu role sau rafturi cu pante, aceste rafturi gravitationale sunt sisteme de depozitare care folosesc gravitația în vederea depozitării mărfurilor în depozite, dar și în vederea accesului ușor la acestea. Acestea sunt prevăzute cu role, iar designul lor implică o pantă ușoară, astfel încât să le fie permisă produselor alunecarea ușoară sub influența gravitației.

Principiul care stă la baza funcționării acestor rafturi este cel al gravitației. Produsele sunt plasate în partea superioară a raftului și se deplasează în mod natural către partea inferioară, în locul de unde pot fi preluate și manipulate cu o mai mare ușurință. În momentul în care marfa este preluată din partea inferioară a raftului, cele de la nivel superior îi urmează în mod automat, fiind asigurat astfel un flux constant de mărfuri și o manipulare eficientă a stocului.

rafturi gravitationale depozite

Depozitare eficientă cu rafturile gravitaționale

În momentul în care se discută despre eficiența rafturilor gravitaționale, este obligatoriu să aducem în atenție câteva aspecte.

În primul rând, este vorba despre utilizarea eficientă a spațiului. Rafturile gravitaționale utilizează eficient spațiul disponibil în depozit, permițând stocarea mai multor produse în comparație cu rafturile convenționale.

În al doilea rând, este vorba despre optimizarea accesului la produsele depozitate. Pentru că există un flux constant de mărfuri de la nivelurile superioare la cele inferioare, aceste rafturi facilitează accesul rapid și ușor la produsele depozitate, fiind redus timpul de manipulare și fiind îmbunătățită eficiența operațiunilor.

Totodată, este redus timpul de căutare, dat fiind că produsele sunt dispuse în mod ordonat și devin ușor accesibile. Și pentru că este ușurat procesul de manipulare a mărfurilor, aceste rafuri metalice pot reduce necesitatea unui număr mai mare de lucrători în depozit, fiind economisite costurile și optimizate resursele umane.

Prin eficiența pe care o demonstrează, rafturile gravitaționale au aplicații în diverse industrii, de la depozitele de logistică și distribuție la centrele de producție și fabrici, unități de producție și asamblare sau magazine cu autoservire și centre comerciale.

Rafturile gravitaționale devin, prin tot ceea ce oferă, o soluție inovatoare pentru depozitarea eficientă a mărfurilor în depozite și alte spații industriale. Acestea pot reprezenta o investiție valoroasă pentru orice afacere care dorește eficientizarea operațiunilor de depozitare și manipulare a mărfurilor.

Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica
Client iMetal - Strong Tape
Client iMetal - Sonerg
Client iMetal - Meteor
Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica

Consultați un expert in gama de produse iMetal

Solicitați informații sau ofertă de preț