Ce trebuie să cunoști despre greutatea maximă suportată de un raft metalic?

Elemente comune în spațiile industriale și comerciale, rafturile metalice sunt folosite pentru depozitarea și manipularea unor materiale și produse diverse. Înaintea de alegerea și montarea acestora, este important să fie cunoscute aspecte diverse, iar unul dintre acestea se referă la greutatea maximă suportată. Ce trebuie să cunoști despre greutatea maximă suportată de un raft metalic vei descoperi în acest articol.

Cine poate determina greutatea maximă suportată de un raft metalic?

Înainte de toate, este important să stabilim un aspect extrem de important: greutatea maximă pe care o poate suporta un raft metalic nu o poate determina altcineva decât producătorul. El este cel care a proiectat și a construit raftul, cunoaște exact limita de greutate suportată și poate oferi informații sigure în acest sens. În plus, este importantă verificarea, de către utilizator, a documentelor și instrucțiunilor de folosire furnizate de către producător, astfel încât să fie asigurată o utilizare corespunzătoare a acestuia.

Cum este determinată greutatea maximă suportată de un raft metalic

Te-ai gândit vreodată cum este determinată această greutate maximă pe care o poate suporta raftul? Ei bine, aceasta este stabilită pe baza factorilor de încărcare și de rezistență. În timp ce factorii de încărcare se referă la greutatea produselor depozitate, dar și la forțele de încărcare și de solicitare suportate de raft, cei de rezistență se referă la materialul din care este construit raftul, precum și la structură sau la design.

Este important să verifici, totodată, condițiile de întreținere a rafturilor, fie că sunt rafturi gravitaționale, shuttle, picking, rafturi drive in sau de alt tip pentru a lua toate măsurile de precauție necesare unei utilizări conforme.

greutate raft metalic

Limitări și recomandări

De regulă, există limitări sau recomandări specificate de producător pentru determinarea greutății maxime suportate. Acestea sunt stabilite în funcție de caracteristicile raftului, dar și de condițiile de utilizare.

De exemplu, un raft metalic care are o structură simplă poate suporta o greutate maximă de 500 de kilograme, în timp ce unul cu o structură mai complexă, mai rezistentă, poate suporta până la 2000 de kilograme.

Există consecințe ale nerespectării limitelor de greutate ale raftului?

Cu siguranță, în cazul în care este depășită limita de greutate indicată de către producător pot exista consecințe grave, extrem de periculoase. Pot avea loc accidente grave sau pierderea produselor depozitate, pentru că raftul se poate rupe sau deforma.

În sensul prevenirii unor astfel de situații, este importantă verificarea condițiilor de folosire și de întreținere a raftului, astfel încât acesta să fie în permanență folosit corespunzător.

Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica
Client iMetal - Strong Tape
Client iMetal - Sonerg
Client iMetal - Meteor
Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica

Consultați un expert in gama de produse iMetal

Solicitați informații sau ofertă de preț