Diferența dintre rafturile metalice tip shuttle și cele tip picking. Ghid 2024 pentru alegerea rafturilor

Când alegi sistemul de rafturi potrivit pentru depozitul tău, este important să înțelegi diferențele dintre diversele opțiuni disponibile. Rafturile metalice tip shuttle și cele tip picking sunt două dintre cele mai populare soluții oferite de iMetal, fiecare având avantaje unice și fiind potrivite pentru nevoi specifice. În acest articol, vom explora caracteristicile și beneficiile fiecărui tip de rafturi pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru depozitul tău.

Rafturile metalice tip shuttle

Sistemele de rafturi shuttle, cunoscute și sub numele de rafturi cu navetă, sunt proiectate pentru a oferi o soluție de stocare eficientă și automatizată. Aceste sisteme sunt echipate cu ghidaje speciale care acționează atât ca suport pentru paleți, cât și ca pistă pentru navetă. Principiul de funcționare este simplu și eficient: un cărucior și o navetă lucrează împreună pas cu pas pentru a transporta paleții în interiorul și în afara rafturilor.

Avantaje ale rafturilor shuttle:

  • Configurație flexibilă: Pot fi configurate în sistem LIFO (Last In, First Out) sau FIFO (First In, First Out), în funcție de nevoile specifice ale depozitului.
  • Eficiență sporită: Sistemele shuttle permit o utilizare optimă a spațiului și reduc timpul necesar pentru manipularea paleților.
  • Automatizare: Căruciorul și naveta automatizează procesul de stocare și recuperare a paleților, reducând necesitatea intervenției manuale și minimizând riscul de eroare umană.
  • Versatilitate: Pot gestiona o varietate de tipuri de mărfuri și sunt ideale pentru depozitele cu un flux constant de intrare și ieșire a produselor.
noutati raft metalic shuttle

Rafturile metalice tip picking

Rafturile picking sunt proiectate pentru depozitele în care stocurile de mărfuri sunt preluate și depozitate manual. Aceste rafturi reprezintă soluția „om-produs” cea mai populară, deoarece designul lor special facilitează accesul direct la produse și mărfuri în mare volum.

Beneficii ale rafturilor picking:

  • Accesibilitate: Designul rafturilor picking permite accesul direct la produse, facilitând preluarea și depozitarea manuală.
  • Utilizarea înălțimii depozitului: Permite exploatarea întregii înălțimi a depozitului, datorită accesibilității prin intermediul echipamentelor de manipulare (stivuitoare) sau pasarelelor de acces situate între rafturi.
  • Gestionarea articolelor numeroase: Aceste rafturi metalice sunt ideale pentru gestionarea optimă a articolelor numeroase cu logica FIFO, în care prima cutie care intră este prima care iese.
  • Soluții personalizate: Gama largă de accesorii disponibile permite sortarea și depozitarea tuturor tipurilor de produse, inclusiv obiecte grele sau voluminoase.
  • Versatilitate: Sunt soluția ideală pentru gestionarea referințelor eterogene și cu cifră de afaceri medie.

Alegerea între rafturile metalice tip shuttle și cele tip picking depinde de nevoile specifice ale depozitului firmei tale. Dacă ai nevoie de o soluție automatizată, eficientă și flexibilă, rafturile shuttle sunt alegerea ideală. Pe de altă parte, dacă depozitul tău necesită acces direct și frecvent la produse și o gestionare manuală eficientă, rafturile picking sunt soluția mai potrivită.

Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica
Client iMetal - Strong Tape
Client iMetal - Sonerg
Client iMetal - Meteor
Client iMetal - Bos
Client iMetal - Dentex
Client iMetal - Everel
Client iMetal - Gebruder Weiss
Client iMetal - Huf
Client iMetal - Nordelettronica

Consultați un expert in gama de produse iMetal

Solicitați informații sau ofertă de preț